Vistas salāti ar šitake

Receptes
Vistas salāti ar šitake

Sastāvdaļas 4 personām:

Šitake sēnēs 20 gab. (vidējas)
Vistas filejas 4 gab.
Ķiploks 2 daiviņas
Baltvīna etiķis, sāļs, cukurs  sēņu vārīšanai uz 1 litru ūdens 4 ēd.k. etiķa, 1 ēd.k. sāls, ½ ēd.k. cukura
Zaļie salāti 2 galviņas (300 g)
Ciedru rieksti 4 tējkarotes
Baziliks 1 saišķis (30 g)
Zilā pelējuma siers (DORBLU) 100 g
Olīveļļa 4 ēdamkarotes
Balzametiķa krēms    4 tējkarotes

 

Gatavošana:

  1. Vistas filejas marinē ar garšvielām (sāls, pipari, nedaudz citrona sulas).
  2. Vistu liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes 180°C.
  3. Šitake sēnēm atdala kātiņus no cepurītēm, izmanto cepurītes.
  4. Uzvāra ūdeni ar garšvielām sēņu vārīšanai.
  5. Liek ūdenī šitake cepurītes un vāra  2–3 minūtes, atdzesē.
  6. Salātu lapas kārto uz šķīvja, uz salātiem liek sagrieztu vistas fileju.
  7. Uz filejas liek šitake sēnes, tām pāri zilā pelējuma siera gabaliņus.
  8. Pārber ar ciedru riekstiem un pārslaka ar olīveļļu, dekorē ar svaigu baziliku.