Asā šitake zupa

Receptes
Asā šitake zupa

Sastāvdaļas 4 personām:

Šitake sēnes 20 gab. (un izkaltēti neizmantotie kātiņi)
Kaltētās šitake sēnes 4 karotes
Dārzeņi buljonam 2 burkāni, 1 sīpols, 1 selerija, 1 ķiploka galviņa
Citronzāle 2 stiebri
Čili 2 pākstis
Selerijas vai pētersīļu zaļumi 4 ēdamkarotes
Ingvers gabaliņš saknes
Sāls, pipari, 2 lauru lapas  

 

Gatavošana:

  1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai, ja nepieciešams, nomazgā.
  2. Atdala cepurītes no kātiņiem.
  3. Svaigos un kaltētos kātiņus liek katlā, pievieno buljona garšaugus (burkānus, sīpolus utt.).
  4. Garšaugus apcep, līdz nedaudz apbrūninās, aplej ar 3 l ūdens un vāra, līdz buljons gatavs.
  5. Buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā, pievieno garšvielas, citronzāli, čili, kaltētās sēnes, ingveru, vēlreiz uzvāra.
  6. Buljonam pievieno šitake sēņu cepurītes, pavāra pāris minūtes un lej bļodiņās, bagātīgi pārkaisot ar zaļumiem.