Tīģergarneles ar šitake sēnēm karija mērcē

Receptes
Tīģergarneles ar šitake sēnēm karija mērcē

Sastāvdaļas 4 personām:

 

Šitake sēnes 20 gab. (vidējas)
Tīģergarneles 20 gab.
Citrons sulu no puscitrona
Garšvielas sāls, pipari, 2 daiviņas ķiploku, nedaudz čili
Selerijas sakne 1 gab.
Kartupeļi 4 gab. (vidēji)
Karija pasta 1 karote
Saldais krējums 200 ml

 

Gatavošana:

  1. Selerijas sakni nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos, satin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz mīksta.
  2. Kartupeļus nomizo, novāra un samīca kopā ar cepto selerijas sakni, pievieno garšvielas.
  3. Tīģergarneles samarinē ar citronu, sāli, pipariem, ķiploku.
  4. Cep cepeškrāsnī 180°C 7 minūtes.
  5. Šitake sēnēm pievieno garšvielas un apcep pannā.
  6. Pievieno ceptās garneles un pāris minūtes cep pannā.
  7. Uzvāra saldo krējumu, pievieno citrona sulu un karija pastu.
  8. Tīģergarneles liek šķīvī, pievieno karija mērci, seleriju biezeni ar kartupeļiem.
  9. Pāri liek ceptās šitake sēnes.
  10. Dekorē ar zaļumiem.