Teļa vaigi ar šitake sēnēm sarkanvīna mērcē

Receptes
Teļa vaigi ar šitake sēnēm sarkanvīna mērcē

Sastāvdaļas 4 personām:

 

Šitake sēnes 20 gab. (vidējas)
Teļa vaigi 4 gab.
Dārzeņi buljonam burkāns, sīpols, selerijas sakne
Sarkanvīns 500 ml
Milti 2 ēdamkarotes
Garšvielas lauru lapa, melnie pipari
Kartupeļi 600 g
Sviests 50 g
Piens 100 ml
Cepti sīpoli 4 ēdamkarotes
Eļļa cepšanai 100 ml

 

Gatavošana:

  1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā.
  2. Teļa vaigus panē miltos un apcep gaiši brūnus.
  3. Liek sautējamā katlā, pievieno dārzeņus, nedaudz apcep, pārlej ar sarkanvīnu.
  4. Pievieno šitake buljonu un vāra apmēram 2,5 stundas, līdz vaigi mīksti.
  5. Pievieno šitake sēnes un pavāra, līdz savelkas garšas.
  6. Gatavo kartupeļu biezeni — kartupeļus novāra, nosusina, izberž caur sietu un iemaisa uzvārītu pienu ar sviestu, labi izmaisa.
  7. Kārto uz šķīvja gaļu, sēnes ar kartupeļu biezeni, virsū liek apceptus sīpolus
  8. Dekorē ar zaļumiem.