Šitake sēņu tartars

Receptes
Šitake sēņu tartars

Sastāvdaļas 4 personām:

Šitake sēnes 12 gab. (vidējas)
Avokādo 4 gab.
Citrons sula no 1 citrona
Sīpoli 1 gab.
Kaperi 1 ēdamkarote
Anšovi 4 filejas
Ķiploki 2 daiviņas
Olīveļļa 2 ēdamkarotes
Pētersīļu zaļumi  1 saišķītis (30 g)
Čili mērce (tabasko) 8 pilieni
Maize grauzdiņiem 4 šķēles
Majonēze 4 ēdamkarotes
Sinepes 1 tējkarote
Baltvīna etiķis 1 tējkarote
Sāls, maltie pipari, garšvielas pēc garšas

 

Gatavošana:

  1. Šitake sēnes noslauka ar sausu salveti, pēc vajadzības nomazgā, tad atkal nosusina. Atdala kātiņu no cepurītēm (izmanto sēņu cepurītes).
  2. Sagriež sēnes ļoti plānās šķēlītēs.
  3. Apslaka ar citronu sulu.
  4. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, sakapātus anšovus, kaperus, pētersīļu zaļumus.
  5. Kārtīgi samaisa un pievieno olīveļļu.
  6. Liek uz 2 stundām ledusskapī, lai savelkas garšas.
  7. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un mīkstumu ar dakšiņu saspaida, līdz veidojas viendabīga masa, pievieno citrona sulu, sāli, piparus un tabasko mērci.
  8. Sagatavo stipro majonēzi: majonēzei pievieno sinepes, baltvīna etiķi un garšvielas.
  9. Grauzdiņus apcep uz pannas vai cepeškrāsnī.
  10. Pasniedz: šķīvī liek avokado masu, uz tās šitake sēņu tartaru, blakus grauzdiņu un pārlej ar stipro majonēzes mērci. Dekorē ar zaļumiem, pasniedzot uzmaļ piparus.
  11. Pārber ar samaltām kaltētām šitake sēnēm.