Šitake sēnes apslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā.
Šitake sēnes liek pienā, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, vaniļu, kanēli, krustnagliņas un muskatriekstu, citrona miziņu no 1 citrona.
Vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu.
Iegūto novārījumu sablendē.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un izkarsē līdz 65°C, lai maisījums ir citrona miziņas krāsā.
Pievieno sēņu un piena novārījumu, masu izkarsē līdz 75°C.
Atdzesē un liek ledusskapī nostāvēties 12 h.
Liek saldējuma mašīnā un sasaldē. Ja nav pieejama saldējuma mašīna, tad masu liek saldētavā un sasaldē.
Pasniedz ar meža ogām un mājas cepumu, uz ogām kārto pa bumbiņai saldējuma.
Mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu Jums iespējami labāko mājaslapas pārlūkošanas pieredzi. Lai uzzinātu vairāk, iepazīstieties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas politiku. Sadaļā "Pārvaldīt sīkdatņu uzstādījumus" iespējams pārskatīt un mainīt sīkdatņu lietošanu.