Šitake risoto

Receptes
Šitake risoto

Sastāvdaļas 4 personām:

Šitake sēnes 20 gab.
Risoto rīsi 200 g
Sīpoli 2 gab.
Ķiploki 4 daiviņas
Baltvīns 150 ml
Olīveļļa cepšanai 75 ml
Parmezāna siers 100 g
Saldais krējums 200 g
Garšvielas  

 

Gatavošana:

  1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā.
  2. Atdala kātiņus no cepurītēm.
  3. Uzkarsē katlā eļļu, apbrūnina eļļā ķiploka daiviņu, tad izņem.
  4. Apcep sīpolus un sagrieztas šitake sēnes.
  5. Pievieno rīsus, apcep, pārlej ar baltvīnu, novāra 2 minūtes.
  6. Pārlej ar 1 litru šitake buljona (skatīt recepti “Šitake zupa”).
  7. Vāra apmēram 25 minūtes, pievieno saldo krējumu.
  8. Iemaisa daļu siera un pievieno garšvielas.
  9. Pasniedz, pārberot ar sieru.