Pīle saldskābajā šitake buljonā

Receptes
Pīle saldskābajā šitake buljonā

Sastāvdaļas 4 personām:

Pīles krūtiņa 4 filejas
Šitake sēnes 20 gab. (vidējas)
Bumbieri 4 gab. (nelieli)
Selerijas kāti 4 gab.
Ingvers gabaliņš saknes
Paprika 2 gab.
Citrons 2 gab.
Apelsīns 1 gab.
Šitake buljons (skatīt recepti “Šitake zupa”) 1 l
Selerijas vai pētersīļu zaļumi 30 g
Meža ogas (mellenes, dzērvenes, brūklenes) 1 tase

 

Gatavošana:

  1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā.
  2. Atdala cepurītes no kātiņiem.
  3. Pīles krūtiņas apber ar sāli un pipariem, uzspiež sulu no puscitrona un viena apelsīna.
  4. Pīles krūtiņu liek vidēji karstā pannā ar ādu uz leju un apcep 3 min no katras puses.
  5. Liek cepeškrāsnī un cep 7 minūtes, līdz filejas iekšējā temperatūra sasniedz 65°C.
  6. Pīles krūtiņu izņem no krāsns un atpūtina siltā vietā.
  7. Gatavo saldskābo buljonu: uzvāra šitake buljonu, pievieno uz pusēm pārgrieztus, nomizotus bumbierus.
  8. Pievieno sagrieztu papriku, citrona un apelsīna sulu, ingveru, sāli, piparus.
  9. Kad buljons ieguvis garšu, pievieno šitake sēnes, pavāra pāris minūtes, pievieno meža ogas.
  10. Liek traukā buljonu ar dārzeņiem, virsū sagrieztu pīles fileju.
  11. Dekorē ar zaļumiem.